Valkeakoski, Työväen Musiikkitapahtuma 26.7.2019, TSL keskustelu kansanliikkeistä.

05.08.2019
Kulttuurikenttä

Satavuotias sivistysliike Valkeakoskella

Työväen Sivistysliitto TSL vietti 100-vuotista työväenkulttuurin juhlaa Valkeakoskella Työväen Musiikkitapahtumassa.

Työväen Sivistysliitto TSL vietti 100-vuotista työväenkulttuurin juhlaa Valkeakoskella Työväen Musiikkitapahtumassa.

Heinäkuun lopulla vuosittain järjestettävän musiikkitapahtuman käynnistivät TSL:n paikalliset aktiivit paperipaikkakunnalla jo vuonna 1972. TSL toi tämänvuotiseen tapahtumaan yhteiskunnallista keskustelua ja musiikkia. Onko kansanliikkeiden aika ohi – Voimaa ja liikettä järjestämällä -keskustelutilaisuudessa Palvelualojen Ammattiliiton puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen, Pohjoismaiden Teollisuustyöntekijöiden pääsihteeri Reijo Paananen, Teollisuusliiton järjestämisvastaava Aslak Haarahiltunen ja Sähköliiton vastaava järjestöasiantuntija Reijo Salmi nostivat esiin tämän päivän liikkeiden merkityksen ja järjestäytymisen uusia muotoja.

TSL-ohjelman konserttiosuuksissa kuultiin ruotsinsuomalaisen Anna Järvisen laululyriikkaa hänen itsensä esittämänä. Järvinen on tunnettu musiikintekijä Ruotsissa. Hän muutti 6-vuotiaana Ruotsiin äitinsä kanssa. Laulurunous on ollut hänelle keino käsitellä koti-ikävää Suomeen.

Sata vuotta sitten perustettu kisälliryhmä Rajamäen Pojat oli tällä kertaa esiintymässä kahdella solistilla. Oopperalaulaja Petri Bäckström ja räp-artisti Karri Paleface Miettinen heittäytyivät vanhoihin kisällilauluihin taidolla ja tunteella.

TSL-päivän ohjelmisto huipentui festivaalialueen päälavalla, kun Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana saivat festivaaliyleisön liikehtimään kolmenkymmenen asteen helteestä huolimatta. Musiikkitapahtumassa oli kaikkiaan 38 000 osallistujaa.

Aikamerkki
Kuvat: Kari Hulkko

Lue myös