09.09.2019
Työelämä

Muutoksen kouluttajat

Muutos ja edistys tarvitsevat tekijöitä. Kenestä tahansa voi tulla muutoksentekijä, mutta koulutus auttaa tässäkin asiassa.

Muutos ja edistys tarvitsevat tekijöitä. Kenestä tahansa voi tulla muutoksentekijä, mutta koulutus auttaa tässäkin asiassa.

Työväenliikkeen kouluttajilla on kiinteä globaali verkosto. Nykyinen teknologia mahdollistaa entistäkin tiiviimmän yhteydenpidon, vuorovaikutuksen ja hyvien käytäntöjen vaihdon. TSL-organisaatioiden kansainvälinen liitto IFWEA (The International Federation of Workers’ Education Associations) perustettiin jo vuonna 1945. TSL on toiminut verkostossa aktiivisesti vuosikymmenten ajan.

IFWEA muodostaa verkoston, jossa kouluttajat vaihtavat tietoa, keskustelevat opetusmetodeista ja niiden käytännön toteutuksesta. Kouluttajat työskentelevät eri puolilla maailmaa olevissa järjestöissä ja jakavat yhteiset vapauden, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden arvot. TSL:n tavoin jokainen jäsenjärjestö kannustaa aikuisopiskelijoitaan elinikäiseen oppimiseen, rohkaisee kyseenalaistamaan, ja kouluttaa aktiiviseen kansalaisuuteen.

IFWEA:n hallituksen aktiivisia jäseniä vieraili kesällä Suomessa valmistelemassa Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa loppusyksystä pidettävää yleiskokousta. Aikamerkki pyysi heitä kertomaan toiminnastaan ja yhteistyöstä TSL:n kanssa.

Namrata Bali johtaa Intiassa itsensä työllistävien ammattiliittoa SEWAa. Liitossa on kaksi miljoonaa naista.

Ekonomisti Juan Varlos Vargas Marín työskentelee koulutus- ja kehitysjärjestö PLADESissa Perussa. Järjestö kouluttaa ammattiyhdistysaktiiveja.

Sekä Namrata Bali että Juan Varlos Vargas Marín ovat globaaleja aktiivisia toimijoita IFWEAssa, jota johtaa pääsihteeri Sahra Ryklief. Liiton toimisto sijaitsee Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa.