09.08.2019
Kulttuurikenttä

”Kisälliryhmiä ja yhteislaulua”

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella käynnistyi vuonna 1972. TSL:n paikalliset vapaaehtoistoimijat ovat alusta lähtien olleet tapahtuman järjestäjien ydinjoukkoa.

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella käynnistyi vuonna 1972. Työväen Musiikkitapahtuma on aina ollut palkansaajaliikkeelle tärkeä kesäinen tapahtuma, jossa järjestetään kohtaamisia, keskusteluja ja kuunnellaan yhdessä musiikkia.

TSL:n paikalliset vapaaehtoistoimijat ovat alusta lähtien olleet tapahtuman järjestäjien ydinjoukkoa. Terttu Tuomi-Koskelin toimi Työväen Sivistysliiton Etelä-Hämeen aluetyöntekijänä. Tällä hetkellä hän on eläkkeellä. Tuomi-Koskelin on laulaja itsekin ja siten hänelle oli luontevaa olla perustamassa Musiikkitapahtumaa. Paikaksi valittiin paperipaikkakunta Valkeakoski. Toiminnanjohtajana ja tapahtuman primus motorina on tällä hetkellä Marianne Haapoja. Tänäkin kesänä tapahtuma veti paikalle 38 000 kuuntelijaa.

Valkeakoskella Työväen Musiikkitapahtuman aikana kuvatussa videossa Terttu Tuomi-Koskelin kertoo, kuinka tapahtuma sai alkunsa.

Aikamerkki

Lue myös

15.12.2023
Yhteiskunta ja osallisuus

Talouspolitiikkaa ohjaavat ideologiat